Recoltari analize de singe

In cadrul cabinetului este amenajat un punct de recoltare de analize de sange dotat cu scaun de recoltare.

Recoltarea se efectueaza in baza biletului de trimitere pentru analize eliberat de un medic in zilele in care exista program dimineata (marti, joi si vineri) intre orele 7.30-10.30, fara programare.

La cerere se pot recolta analize de sange si la domiciliul pacientilor, contra cost.

Tratamente injectabile

Pentru pacientii proprii (de pe lista) la indicatia medicilor specialisti in baza prescriptiei medicale (a retetei) se efectueaza gratuit tratamente injectabile intramusculare si intravenoase, montare de perfuzii.

La cerere acest tip de tratament se face cu acordul medicului si contra cost.

Glicemie

Se face dimineata pe nemancate din sangele periferic (din deget).

Rezultatul este dat in cateva secunde.

Se recomanda pacientilor diabetici si la indicatie.

Stick urinar

Testare rapida a urinii, furnizeaza informatii referitoare la aparatul urinar.

Este folosit pentru urgente.

Ekg

Electrocardiograma este o investigatie care analizeaza functia electrica a inimii. Se poate decela daca exista/nu leziuni ischemice la nivelul inimii, tulburari de ritm cardiac.

De asemenea se poate decela daca exista o crestere a volumului unei cavitati cardiace (ventricul, atriu).

Acest gen de investigatie este indicat a se efectua periodic la pacientii cu afectiuni cardiovasculare.

De asemenea EKG-ul este important la persoane sanatoase care lucreaza in anumite domenii (soferii, conducatorii de tren, de avion, cei care manipuleaza greutati samd) cu ocazia controlului de medicina muncii.

Pulsoximetrie

Cu acest aparat se determina cantitatea de oxigen existenta in sangele periferic.

Este necesara la persoanele cu insuficienta respiratorie dar si cardiaca.

Saturatia hemoglobinei reprezinta procentul dintre oxihemoglobina (HbO2), hemoglobina combinata cu oxigenul si toate tipurile de hemoglobina ce se poate combina din sange. In alte cuvinte, consta in procentul de oxihemoglobina din sange. Reprezinta un parametru ecologic foarte important pentru sistemul respirator si circulator. In numeroase afectiuni respiratorii saturatia in oxigen a hemoglobinei din sange poate fi scazuta. Mai mult, urmatorii factori pot duce, de asemenea, la afectarea aportului de oxigen, scazand astfel saturatia hemoglobinei umane: functionarea anormala a reglarii organice automate determinata de anestezie, trauma postchirurgicala, leziuni rezultate ca urmare a unor examene medicale si etc. In aceste cazuri, pot apare afectiuni ca cefaleea, astenia, varsaturi si altele, ce chiar pot pune in pericol viata pacientului. De aceea, in prezenta anumitor caracteristici clinice, este foarte important sa se cunoasca saturatia hemoglobinei la timp astfel incat medicii sa determine de timpuriu problemele.

Pulsoximetrul pentru deget are urmatoarele caracteristici: volum mic, utilizare facila si este portabil.

Pentru diagnosticare, pacientul trebuie numai sa introduca unul din degete la nivelul senzorului fotoelectric al aparatului si un ecran va afisa direct valoarea masurata a saturatiei hemoglobinei. S-a dovedit prin experimente ca aparatul se caracterizeaza printr-o mare exactitate si repetabilitate.

Oscilometrie

Determina prezenta circulatiei la nivel periferic (membre inferioare/picioare).

Necesara pacientilor cu diabet zaharat, cu arteriopatii.